لوگو وب ساینا
تفاوت قالب آماده و طراحی اختصاصی در چیست ؟
چکیده این مطلب
زمان مطالعه: دقیقه
68 بازدید

بارها از مشتریان مختلف ، موقع سفارش طراحی قالب ، با این سوال مواجه شده ایم که چه زمانی از قالب اختصاصی استفاده کنیم؟ چرا بسیاری از وب سایت ها از قالب های آماده استفاده نمی کنند؟ در این مقاله ضمن پاسخ به این سوالات به تفاوت قالب های اختصاصی و آماده خواهیم پرداخت .

اولین قدم بعد از تصمیم گیری راه اندازی سایت یا فروشگاه انتخاب قالب وب سایت است . در این مرحله دو راه پیش روی شماست :

اولین راه استفاده از وب سایت با طراحی قالب اختصاصی

دومین راه استفاده از قالب های آماده‌ی موجود در بازار

بارها از مشتریان مختلف ، موقع سفارش طراحی قالب ، با این سوال مواجه شده ایم که چه زمانی از قالب اختصاصی استفاده کنیم؟ چرا بسیاری از وب‌سایت‌ها از قالب‌های آماده استفاده نمی‌کنند؟ در این مقاله ضمن پاسخ به این سوالات به تفاوت‌ قالب‌های اختصاصی و آماده خواهیم پرداخت .

مزایا و معایب قالب‌ آماده

به طور کلی قالب‌های آماده به وب‌سایت‌هایی گفته می‌شود که از پیش نوشته شده‌اند و می‌توان در عرض چند ساعت یک سایت را بر روی هاست نصب و راه اندازی نمود.  نکته‌ی قابل توجه در مورد قالب‌های آماده‌ی وردپرس، تنوع زیاد و هزینه‌ی کم آن‌ها است و هر فردی می‌تواند بدون نیاز به تخصص خاصی این نوع قالب‌های آماده را بر روی هاست نصب و اجرا نماید .

مزایای قالب آماده

صرفه جویی در زمان

یکی از مزیت‌های استفاده از قالب‌های آماده صرفه‌جویی در وقت و زمان است، گرچه تولید این قالب‌ها از ابتدا نیاز به زمان زیادی دارد اما شما می‌توانید در عرض چند ساعت قالب مورد نظر خود را انتخاب، نصب و وب‌ سایت خود را راه‌اندازی کنید.

قیمت و هزینه پایین

قالب‌های آماده قیمت پایین تری نسبت به طراحی قالب اختصاصی دارند و علت پایین بودن قیمت‌ آن ها مربوط به فروش گسترده‌ی آن‌ها به افراد بسیاری است .

 ژاکت و راست چین را می‌توان وب سایت‌های موفق در حوزه فروش این قبیل قالبهای آماده دانست.

 

معایب قالب آماده در یک نگاه

کد‌های زیاد و غیر اصولی در سئو

با توجه به ویژگی‌های متنوعی مانند (تغییر رنگ و اضافه کردن اِلمان‌ها بدون نیاز به کد نویسی) که در قالب‌های آماده زیاد دیده می‌شود وجود کد‌های زیاد در این نوع قالب‌ها کاملا اجتناب ناپذیر است.

وجود این کد‌ها مطمئنا در سرعت بارگذاری و سئو تاثیر منفی زیادی خواهند داشت.

امنیت وب سایت

قالب‌های آماده به طور کلی از امنیت پایینی برخوردار هستند و ممکن است که کد‌هایی در میان این نوع قالب‌ها اضافه شده باشد که امنیت وب‌ سایت را در آینده به خطر بیندازند.

البته شایان ذکر است این نوع خطرات در صورتی جدی خواهد بود که شما از قالب‌های بدون لایسنس یا همان نال (Null) استفاده کرده باشید و در صورت استفاده از قالب‌های اصلی یا اورجینال این امکان بسیار کم است (این نکته را هم متذکر می‌شویم که برخی وب سایت‌های ایرانی قالب‌های نال را راستچین کرده و برای زبان فارسی آماده می‌کنند و به نام قالب اورجینال اصلی می‌فروشند.)

عدم ایجاد تغییرات و اضافه کردن برخی ویژگی ها در قالب‌های آماده

عیب دیگری که قالب‌های آماده دارند عدم ایجاد تغییرات است یعنی هر آنچه که می‌بینید همان است و در صورتی که بخواهید تغییرات اساسی یا امکانات جدیدی را به وب سایتتان اضافه کنید این امکان یا صرفه اقتصادی ندارد یا بسیار سخت و مشکل ساز خواهد بود.

 سرعت بارگذاری پایین

سرعت بارگذاری (لود) یکی از ضروری‌ترین ویژگی‌ها در سئو وب سایت است.

در قالب‌های آماده با توجه به امکانات متعددی که وجود دارد و بعضا شما به آن نیاز ندارید سرعت لود سایت بسیار پایین می‌آید.

به وجود آمدن سایت‌های مشابه زیاد

همانطور که اطلاع دارید قالب‌های آماده به تعداد افراد زیادی فروخته می‌شود. این امر باعث می‌شود که کاربران با وب‌سایت‌های مشابه‌ زیادی روبرو شوند که ممکن است برای آن‌ها چندان خوشایند نباشد و اعتماد کمتری به وب سایت شما کنند.

 

چرا و چه کسانی باید از قالب آماده استفاده کنند؟

مزیت‌های و معایب قالب‌های آماده را در بالا ذکر کردیم و به طور خلاصه می‌توان گفت دلیل اصلی استفاده از قالب‌های آماده، صرفه جویی در هزینه است.

 

مزایا و معایب قالب اختصاصی

همانطور که از اسم آن پیداست این نوع قالب‌ها از پایه و اساس به صورت اختصاصی و با توجه به نیاز و سلیقه‌ی کارفرما تهیه و نوشته می‌شوند.

در طراحی قالب اختصاصی، تیم طراحی نیاز و سلیقه کارفرما را مورد سنجش قرار داده و پس از چند جلسه شروع به طراحی ساختار اولیه (پروتوتایپ) وب‌سایت می‌نماید. پس از طراحی پروتوتایپ نوبت به طراحی ظاهری وب‌سایت می‌رسد.

پس از اینکه پروتوتایپ و طراحی ظاهری وب سایت به اتمام رسید و مورد تایید کارفرما قرار گرفت تیم برنامه نویسی شروع به کار می‌کند.

پس از پایان کد نویسی نوبت به تست و ارزیابی وب‌سایت یا فروشگاه اینترنتی می‌رسد تا در صورت بروز مشکل یا باگ، برطرف شده و همچنین کارهای لازم برای بهبود طراحی انجام پذیرد.

در صورتی که کارفرما بخواهد ویژگی جدیدی را به سایت یا فروشگاه اینترنتی خود اضافه کند در قالب‌های اختصاصی به راحتی امکان‌پذیر است.

اما ویژگی بارز دیگری که در قالب‌های اختصاصی شاهد آن هستیم خاص بودن آن نسبت به قالب‌های آماده است.

به دلیل اینکه قالب‌های اختصاصی مختص برند و نوع کسب و کار کارفرما طراحی می‌شوند هیچ گونه سایت مشابه‌ای در سطح اینترنت همانند این نوع طراحی وجود نخواهد داشت.

 

مزایای استفاده از قالب اختصاصی در یک نگاه

مواردی که در بالا ذکر شد اکثرا تمامی مزایای طراحی قالب اختصاصی را پوشش می‌داد اما اگر بخواهیم به صورت جز به جز آن‌ها را ذکر کنیم می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

 

 طراحی اختصاصی

طراحی انجام شده در قالب‌ها به صورت اختصاصی است و مشابه آن در سطح وب وجود نخواهد داشت.

 گرافیک جذاب و مطابق با برند

یکی دیگر از ویژگی‌های قالب‌های اختصاصی گرافیک جذاب و خیره‌کننده آن است که هر بازدید‌کننده‌ای را جذب خود خواهد کرد علاوه بر این، طراحی صورت گرفته مطابق با برند و نیازهای کسب و کار مورد نظر خواهد بود و حال و هوای آن را به نمایش می‌گذارد.

 

 امکان اضافه کردن ویژگی ها پس از پایان پروژه

در آینده اگر کارفرما بنا بر نیاز خود درخواست تغییر یا اضافه کردن قسمتی به وب سایت را داشته باشد، این امکان توسط تیم طراحی به راحتی وجود خواهد داشت.

 دوست دار سئو

در قالب‌های آماده به این مورد اشاره کردیم که کد‌ها و ویژگی‌های زیادی در این نوع قالب‌ها وجود دارد که بعضا برخی از آن‌ها به هیچ عنوان استفاده نخواهد شد و این امر در سرعت بارگذاری صفحات بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

در طراحی قالب‌های اختصاصی کد نویسی بهنیه تر و مطابق با قوانین سئو انجام می‌شود.

 امنیت بالا

امنیت هم یکی دیگر از مزیت‌های قالب اختصاصی است که با توجه به کد نویسی‌های صحیح انجام شده در قالب اختصاصی امنیت بیشتری نسبت به قالب‌های آماده دارند.

 

معایب استفاده از قالب اختصاصی در یک نگاه

هزینه بالا نسبت به قالب آماده

 

چرا و چه کسانی باید از قالب اختصاصی استفاده کنند؟

قالب‌های اختصاصی با توجه به طراحی منحصر به فرد،امنیت بالا و گرافیک جذاب، مناسب کسب و کار‌هایی هستند که بودجه کافی دارند.

قالب‌های اختصاصی به کسب و کارها اعتبار خاصی می بخشند و این امر موجب جذب و اطمینان بیشتر مشتری به کسب و کار کارفرما خواهد شد.

اگر می‌خواهید به برند کسب و کار خود اعتبار ببخشید، ویژگی خاصی را به سایت مورد نظرتان اضافه کنید و بودجه کافی برای راه‌اندازی آن دارید، قالب‌ اختصاصی مناسب کار شما خواهد بود.